В Лигата на нациите по футбол е трудно дори и във второто ниво, заяви английският селекционер Гарет Саутгейт след жребия. Неговият отбор попадна в една група с Република Ирландия, Гърция и Финландия.

Англичаните не са се изправяли срещу ирландците в официален двубой от 1991, когато двата отбора играха европейска квалификация в Лондон. Приятелски мач през 1995 пък бе прекратен преждевременно заради инциденти в публиката, а през 2020 двата отбора се срещнаха в контрола.

"В групата има отбори, с които не сме се срещали от доста време. Няма да бъде лесно", заяви Саутгейт в интервю за Sky Sports след жребия.

"Всички фенове в Англия са разочаровани от това, че отпаднахме във второто ниво на Лигата на нациите, но там мачовете също са трудни. Разбира се, най-голямата ни цел е да спечелим групата и да се завърнем в Лига А.

"Като цяло съм със смесени чувства от представянето ни в Лигата на нациите до момента. В първото издание финиширахме трети, а последните две бяха много трудни. И в трите случая обаче използвахме повечето мачове, за да гледаме нови футболисти в националния отбор. Трябва да постигнем баланс между това да играем с младежи и да печелим, защото второто не се случи в последния турнир.

"Лигата на нациите изправя най-добрите един срещу друг и това е положителна черта на надпреварата".

Преди Лигата на нациите ще бъде проведено европейското първенство в Германия и Саутгейт гарантира, че вицешампионите са "изцяло фокусирани върху него". Той заяви, че го "чака с нетърпение". / БТА