Осем италиански футболни фенове са задържани в столичното Първо РУ, след като агитка от около 60 италиански фенове потроши заведение на ул. "Аксаков", както и паркирани в близост коли.

Сигналът за инцидента е подаден около 18.15 часа. Тифозите се опитали да провокират група български запалянковци, които обаче избягали.

Пристигналите на място полицейски патрули установили и задържали, въпреки оказаната съпротива, осем от развилнелите се фенове.

Те са заведени в Първо РУ. Останалите са придружени до Националния стадион "Васил Левски". Екипи на СДВР обезпечават сигурността в района и на самия стадион, за да гарантират нормалното провеждане на мача ЦСКА – Рома.

Двете агитки се сбиха до заведение на улица "Аксаков" зад хотел "Радисън". Полицията ще проверява внимателно всички, които влизат на стадион "Васил Левски" и ще разпитва тези, които имат видими наранявания по себе си, които да доказват, че са взели участие в мелето.

Италианските фенове са известни със своя бурен характер, като запалянковци на италианския национален отбор се биха с български фенове и по време на световната квалификация между двете страни. ЦСКА приема италианския Рома в последния мач на двата тима от груповата фаза на Лига Европа.