Феновете на Рома изразиха бурно протеста си от слабата игра на футболистите при загубата с 0:3 от Фиорентина в осминафиналния мач реванш от Лига Европа. „Римските вълци“ отпаднаха от надпреварата, след като първата среща във Флоренция завърши 1:1.

Още до 22-та минута отборът на Фиорентина поведе с 3:0 и на практика реши изхода от срещата.

Ултрасите от „Курва Суд“ напуснаха местата, които заемаха на трибуните в 30-та минута на мача и целият сектор остана празен. Привържениците на Рома издигнаха само един плакат, който остана, а на него пишеше: „На Рим му писна...ще се видим скоро!“

Запалянковците все пак се върнаха в сектора 10 минути по-късно и започнаха да обиждат играчите и старши треньора Руди Гарсия.

„Вървете да свършите истинска работа“ и „Ние само подкрепяме фланелката“, бяха само част от скандиранията на феновете.

По време на мача Раджа Наинголан, който бе наказан, бе принуден да смени мястото, което заемаше на трибуните, защото бе обект на постоянни обиждания от феновете, които се намираха около него.

След последния съдийски сигнал Франческо Тоти, Даниеле Де Роси и Хуан Мануел Итурбе отидоха до сектора с ултрасите, за да разговарят с тях.

Феновете настояха играчите да свалят фланелките си, защото не заслужават да ги носят.

Рома се намира в много труден период, след като отпадна от Шампионската лига, от Купата на Италия, от Лига Европа, а освен това загуби всички надежди за титлата в Серия А. Освен това Рома е на път да загуби и второто място, тъй като е само на точка пред големия градски съперник Лацио.