Световният шампион Франция се гостува на Андора след разочарованието, което изживя срещу Турция (0:2) в третия кръг на квалификациите. „Петлите“ ще се връщат към успехите срещу аутсайдера в Група Н, който няма спечелена точка след първите три двубоя.

Междувременно след силното начало и категоричните победи срещу Исландия и Молдова, възпитаниците на Дидие Дешан показаха първи колебания срещу Турция и така инкасираха първа загуба. При все този развой французите заемат второто място в класирането с 6 пункта, с три по-малко от моментните лидери от южната ни съседка.  

До момента Андора и Франция са мерили сили три пъти (два пъти в евроквалификации и един път в приятелския мач). „Петлите“ имат стопроцентова успеваемост.  

Програмата за днес предвижда и сблъсък между Италия и Босна и Херцеговина. „Скуандра Адзура“ е начело в Група J с 9 точки преди тази среща, докато босненците, които са един от фаворитите в този поток, са трети с 4 пункта, на два зад Финландия.

Германия, който в предходния кръг постигна наглед спокойна победа над Беларус, по-късно днес ще премери сили с Естония. Бундестимът изостава на 3 точки от върха в Група С, където лидер е Северна Ирландия (9). Северноирландците ще гостуват на Беларус.

Ето и програмата:

Група С

21:45 часа Германия - Естония 
21:45 часа Беларус - Северна Ирландия

Група Е

19:00 часа Азербайджан - Словакия
21:45 часа Унгария - Уелс

Група Н

21:45 часа Исландия - Турция
21:45 часа Андора - Франция 
21:45 часа Албания - Молдова

Група I

17:00 часа Казахстан - Сан Марино
21:45 часа Русия - Кипър
21:45 часа Белгия - Шотландия

Група J

21:45 часа Лихтенщайн - Финландия
21:45 часа Италия - Босна и Херцеговина
21:45 часа Гърция - Армения