Хюн-Мин Сон бе включен в състава от 26 играчи на Република Южна Корея за Световното първенство в Катар. Нападателят на Тотнъм има проблеми с контузия, но въпреки това ще пътува за Катар.

30-годишният футболист получи фрактура на очната кухина в двубоя срещу Олимпик Марсилия (1:1) от Шампионската лига по-рано този месец, което постави участието му под сериозно съмнение. Сон обаче увери феновете в родината си, че тази седмица ще бъде в самолета за Катар.

„Просто исках да отделя малко време, за да благодаря на всички за съобщенията за подкрепа, които получих през последната седмица.


Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg!


Прочетох толкова много от тях и наистина, наистина ви оценявам всички. В труден момент получих много сила от вас. Да играя за страната си на Световното първенство е мечтата на толкова много деца, които растат, точно както беше и една моя. Няма да пропусна това за нищо на света. Нямам търпение да представя нашата красива страна. Ще се видим скоро“, написа нападателят в „Instagram“.

Старши треньорът Пауло Бенто не успя да даде яснота кога Сон може да започне тренировки. Бенто каза пред „BBC Sport“:

„Все още нямаме тази информация. Ние сме в контакт с него, с медицинския екип на Тотнъм. Трябва да изчакаме, трябва да анализираме ден след ден ситуацията му. Имаме време да решим и най-важното е той да се възстанови възможно най-добре, да се чувства комфортно и тогава ще вземем окончателното решение“.