Селекционерът на Италия Роберто Манчини отбеляза една седмица от триумфа над Англия на UEFA EURO 2020. Специалистът благодари на играчите, които не познават поражението от 34 двубоя.

„Преди седем дни по това време се приготвяхме да започнем голямо предизвикателство. Финалът срещу Англия на UEFA EURO 2020. Всички знаем как завърши това. Но не всички знаеха как протичаше всичко зад кулисите. Преди няколко дни много от вас гледаха последния епизод на Sogno Azzurro по Rai. Както може би сте разбрали, голяма част от силата на този отбор не е била само заради таланта, а и човечността, радостта и увереността“, написа Манчини в една от социалните мрежи.

„Чудесен тим. Момчета, които са способни да се усмихват и да изпитват радост дори когато достигнат момент, зареден с напрежение както при дузпите. Доказахме, че можем да бъдем страхотни професионалисти, без да забравяме да бъдем хора. За това първо приключение, завършило по най-добрия възможен начин, нямам какво друго да кажа освен огромно благодаря на на всички – фенове, футболисти, играчи, персонал и приятели. Forza Azzuri”, добави още той.

Документалният филм Sogno Azzurro отрази целият турнир на Италия с мачовете в Рим, Мюнхен и Лондон. Той включваше отразяването на тренировките, пеенето, танцуването и шегите между играчите.