Живата икона на Байерн Мюнхен Томас Мюлер вярва, че Германия може да спечели Европейското първенство тази година, на което страната е и домакин, въпреки резултатите в контролните мачове.

"Можeм да го направим, наистина. Убеден съм в това. Но въпреки това, всички ние – свързаните с германския футбол, а и за играчите се отнася, трябва да слезем от високото мнение, което имаме за себе си и да се постараем повече", заяви Мюлер пред седмичника "Шпорт Билд".

"Загубихме това усещане да се раздаваме до краен предел във всеки един момент на терена. Нищо, че сме Германия, нищо, че имаме много технични футболисти. Трябва да се борим, защото това е единственият вариант, за да излезем от серията", добави опитният футболист.

Германия открива Европейското първенство на 14-и юни срещу Шотландия, а в тяхната група са още отборите на Унгария и Швейцария. На последното Европесйко първенство, което се проведе през 2021-а година, Бундестимът отпадна на осминафинал, а на последните две Световни си тръгнаха още след мачовете в групите. Общо от 11 мача от 2021-а година насам, те са спечелили само три. Последните два мача бяха потвърждение за това – поражение от Турция с 2:3 и от Австрия с 0:2 в контролни срещи. Юлиан Нагелсман, който беше уволнен доста спорно от Байерн Мюнхен, сега води отбора, но и към него доверието не е 100-процентово.

Мюлер обаче не иска да мечтае за лятна приказка като на Световното първенство през 2006-а, когато пак като домакин Германия завърши трета и страната застана изцяло зад отбора. Би било добре "феновете да не се въртят в миналото и да се надяват на приказки", каза той в края на интервюто.