Леонардо Спинацола се надява да се завърне на терена през ноември, след като изигра на изключително високо ниво в мачовете на Италия от UEFA EURO 2020. Защитникът на Рома има контузия в ахилеса, получена по време европейския шампионат.

Левият краен бранител беше един от основните стълбове в защитната линия на "адзурите", които спечелиха титлата на европейското първенство след драматична победа с дузпи срещу Англия във финала. Спинацола се контузи в четвъртфиналния двубой срещу Белгия.

"Кракът ми трябваше да стои в покой, това са препоръките на лекарите. След точно два дни вече можех да движа моя крак. Надявам се и ще се опитам да играя отново през ноември. Това е цел, която съм си поставил аз самия. Най-важно е да си върна върховата форма", коментира Спинацола.

Той претърпя операция по-рано през юли и се надява скоро да се присъедини към Рома и новия старши треньор Жозе Моуриньо.

"Той е сериозен и е с труден характер.Винаги казва това, което мисли. Това е добродетел за всеки един треньор. Той е истински човек", каза още 28-годишният Спинацола.