Манчестър Юнайтед и Нюкасъл ще се изправят срещу сериозна конкуренцията в лицето на Реал Мадрид за звездата на Нидерландия Коди Гакпо. „The Mirror“ съобщава, че „Лос бланкос“ се е включил в борбата за подписа на 23-годишното крило. „Червените дяволи“ обмисляха да привлекат играча миналото лято, преди да закупят Антони от Аякс, но сега са подновили интереса си към футболиста на ПСВ Айндховен след раздялата с Кристиано Роналдо.

Гакпо игра за Нидерландия на Световното първенство, а нападателят отбеляза три гола по време на похода на отбора на Луис ван Гаал към четвъртфиналите. 23-годишният Гакпо е в чудесна форма през този сезон, отбелязвайки общо 16 гола за ПСВ и националния отбор.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

Нюкасъл също се интересува от него, но клубовете от Висшата лига са изправени пред сериозна конкуренция от Реал Мадрид, който „подготвя оферта“ за обещаващия играч и ПСВ е готов да поиска „рекордна сума“ през януари.

„Трябва да сте реалисти. Когато говорите за Коди Гакпо и цената му - колко клуба могат да купят играч от такъв калибър? Говорите за може би 10 или 12 клуба в Европа“, каза спортният директор на „филипсите“ Марсел Брандс в токшоуто „Eeuwig Trouw“.

„Трябва да имаш нужда от играч на тази позиция и да можеш и искаш да похарчиш пари през януари, който обикновено е по-малко забързан от лятото. Тепърва предстои да видим дали ще се случи. Той няма клауза или нещо подобно. И не сме са договаряли за никаква сума, но ако дойде правилният клуб, Коди би искал да си отиде там. Все пак това трябва да е рекорден трансфер за ПСВ. Тогава знаете в каква посока трябва да отиде ситуацията“, допълни Брандс.