Атакуващият халф Адмир Мехмеди обяви, че прекратява кариерата си в националния отбор на Швейцария, съобщи самият той.

След 76 двубоя с екипа на "кръстоносците", в които е вкарал 10 попадения, Мехмеди обясни, че е намерил идеалния момент да спре с националния отбор. В бъдеще той ще се концентрира върху своя клуб Волфсбург, където има договор до лятото на 2022 г., а също така ще има време за семейство си.

"Това решение беше взето след внимателно обмисляне. Желанието ми винаги е било да мога аз да определя кога да се сбогувам. Напоследък контузиите ме забавиха в това решение. Европейското беше прекрасен и достоен край. Благодарен съм и горд, че успях да изживея този страхотен турнир с националния отбор и слагам така точка след толкова много години в тима", сподели Мехмеди пред официалната страница на футболния съюз на Швейцария.

Селекционерът Владимир Петкович съжалява за това решение, но признава: "Адмир ме информира в личен разговор, който водихме. Мога да разбера и разбера мотивите му. Със своята игра, личността си и високия си професионализъм той допринесе много за развитието и успеха на националния ни отбор. И заслужава голяма благодарност и уважение за това."