Футболистът на Реал Мадрид Гарет Бейл обяви, че този сезон в тима на „лос бланкос“ се чувства по-добре. Както е известно, миналата година той игра под наем в Тотнъм, след като имаше спречкване с бившия вече треньор на мадридчани Зинедин Зидан.

„Мисля, че показах, че съм се завърнал с играта си за Уелс на Европейското първенство. Пренесох това в Реал Мадрид, където този сезон атмосферата е по-добра за мен. Всеки футболист ще ви каже, че ако е по-щастлив психически, то той се чувства по-добре и играе по-добре. Сега играя и съм малко по-щастлив, малко по-комфортно се чувствам със стила на игра на Реал Мадрид“, заяви 32-годишният уелсец пред „Marca“.

Фланговият футболист коментира и взамиоотношенията си с наставника на „белите“ Карло Анчелоти. Италианецът смени именно Зидан на поста това лято.

„Винаги съм имал прекрасни отношения с Карло. Но винаги е едно и също - трябва да се представяш добре, за да намериш място в отбора. Имах хубава предсезонна подготовка и добро начало на сезона. Във футбола трябва просто да играеш добре и нагласите на хората към теб се променят много бързо“, продължи уелсецът, който коментира и спекулациите, че е обмислял да сложи край на професионалната си кариера.

„За мен беше по-добре да не казвам нищо и да се концентрирам върху работата, която трябваше да се свърши. Никога не съм имал планове да приключвам с футбола. Просто исках да се концентрирам върху Европейското и не исках да давам обяснения. Не чувствах, че съм длъжен да го правя. И сега се чувствам по същия начин. Каквото и да бях казал, че ще направя - дали ще напусна, дали ще се оттегля или каквото и да е, мисля, че това щеше да предизвика голяма и дразнеща история, която щеше да е излишно разсейване“, обясни Бейл.

Той обяви намерението си да играе с родината си на Световното първенство през 2022 година в Катар.

„Искам да играя на Световното първенство не само за себе си, но и за целия Уелс. Мисля, че ако стигнем там, това ще бъде невероятно преживяване за цялата нация. Ние сме напълно фокусирани върху целта. Сега мисля за предстоящия мач с Беларус, ще играем мач за мач“, завърши Гарет Бейл.