Плеймейкърът на Манчестър Сити Кевин де Бройне (Белгия) и халфовете на Челси Н'Голо Канте (Франция) и Жоржиньо (Италия) са тримата номинирани от УЕФА за играч на годината. Последният стана и европейски шампион на Евро 2020. Името на победителя ще бъде обявено на 26 август в Истанбул.

Имената на номинираните са избрани след гласуване на жури, съставено от треньорите на 24-те страни, които участваха на Европейското първенство, плюс 80-те треньори на отборите, играли в груповите фази на Шампионската лига и Лига Европа през миналия сезон. Към тази група се добавя и вотът на 55 журналисти от всички страни, членуващи в УЕФА. Условието е треньорите да не могат да гласуват за играчи от собствените си отбори.

Заедно с това централата обяви имената и на тримата треньори, които ще спорят за наградата в своята област. Това са шампионът на Висшата лига Хосеп Гуардиола (Манчестър Сити, Испания), европейският шампион Роберто Манчини (Италия) и победителят в Шампионската лига Томас Тухел (Германия, Челси).

На същата церемония ще бъдат връчени и наградите за най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър халф и най-добър нападател.