България не е на Световното първенство (за пореден път), но родните фенове ще могат да стискат палци за играчи, които са наблюдавали по терените у нас. А един от тях дори може да е титуляр за своя национален отбор на шампионата!

Първа лига праща двама футболисти на форума в Русия. И окато Яцек Горалски от Лудогорец е по-вероятно да стои резерва за Полша, то Холмар Ейолфсон от Левски има огромен шанс да е титуляр за своята Исландия. 

Коравият "викинг" е несменяем в отбраната на "сините", като си партнира повече от успешно с Давид Яблонски в центъра ѝ. За родината си обаче е по-вероятно да се появи като десен бек, на която позиция беше ползван в последните контроли преди първенството. 

Титуляр за този фланг на отбраната е Биркир Мар Севарсон, но той е доста колеблив напоследък, а в контролата с Гана Ейолфсон си заслужи дори похвали от селекционера за представянето си на дсния бек. 

Според изданието Grap Vine от Исландия, Севарсон ще получи шанс в първия мач на тима от груповата фаза, но след това се очаква именно Ейолфсон да се подвизава на позицията му в оставащите два мача от групите. "Викингът" на Левски си печели адмирации със своята поливалнтност в отбрана и постепенно се превръщал в любимец на треньора. 

Исландците имат тежка задача в група с Аржентина, Хърватия и Нигерия, като трябва да направят поредната огромна изненада, ако искат да излязат от групата си. Островитяните обаче са готови на всичко, за да го сторят.