Нападателят на Исландия Алфред Финбогасон сподели, че селекцията на островната държава е готова да срине големите амбиции на Аржентина на предстоящия Мондиал в Русия.

Както е известно, Исландия е в група „D” с Аржентина, Хърватия и Нигерия.

Приятната изненада на Евро 2016 ще излезе в първия си мач на Световното първенство точно срещу „гаучосите” на стадион „Откритие Арена” в Москва.

„Начинът на игра на отделните футболисти на Аржентина ни е до болка познат. Но не знаем как ще се представят, играейки като отбор. Те имат много звезди, но нашата сила е отборната игра”, сподели нападателят на Аугсбург.

„Работим колективно и е много трудно да ни отбележат гол. Ако пренесем начинът на игра от Европейското в Русия, то ще бъде много трудно да ни победят. Не сме фаворити в групата, но сме способни да изненадаме всеки един отбор в турнира”, заяви Финбогасон.

Нападателят на Аугсбург бе запитан и за голямата звезда на Аржентина Лионел Меси: „Щастлив съм, че съм нападател и няма да го паза толкова много. Но това са специалните моменти на големите турнири. Срещу Кристиано Роналдо също бе специално да играеш. След срещата в групите на Евро 2016 той бе много ядосан, че не успяха да ни победят. Надявам се Меси също да бъде много разочарован след срещата срещу нас”.