Един от играчите на националния отбор Симеон Славчев очаква пределна мотивация в отбора за мача с Франция, защото ще е на "Васил Левски". Според него, най-логичното нещо е да паднем от "петлите", но във футбола невинаги логиката властва. 

"Приятно е настроението преди този мач, противникът е много силен, имаме допълнителна мотивация, че сме у нас. Надявам се стадионът да е пълен и да зарадваме привържениците с добра игра. Групата е страшно трудна." 

"Най-логичното нещо за мача с Франция е да ни победят. Но във футбола невинаги логиката тържествува. Нашата рецепта е да се сборим и отново факторът домакинство да ни помогне", заяви Славчев и говори какви могат да са целите пред тима до края на квалификациите. 

"Ние сме с 12 точки в тези квалификации, ако погледнем назад винаги завършваме за Световно с такъв актив горе-долу. Искаме сега да го увеличим, за да имаме самочувствие за следващите пресявки, където са големите цели. Тази група беше адски трудна и ни трябва да трупаме самочувствие", добави Славчев и сподели дали има израстване в тима. 

"Този тест ще е доста труден, но с последните си игри показваме, че сме израснали. Това най-вече ще си проличи в следващите квалификации. Откакто сме заедно, вече сме по-израснали и се целим нависоко", завърши Славчев.