Големият ас на националния отбор Ивелин Попов ще е големият липсващ в битката с Франция заради наказание. Попето все още се чуди защо беше санкциониран срещу Холандия, което се оказа фатално за участието му срещу "петлите". 

"Разбира се, че е тежко, като знам, че няма да играя, а много ми се искаше. Така се получи, че срещу Холандия получих жълт картон, незнайно защо. Разборът показа, че излязохме с малко по-голям респект, малко по-уплашени срещу холандците", заяви Попето и сподели анализа си на мача с "лалетата". 

"Тогава започнахме да играем добре едва след 0:2. Ако бяхме излезли така от самото начало, можехме да се поздравим и с по-добър резултат. Посланието е, че никой не може да се чувства сигурен, че е титуляр. Всеки си дава сметка как да тренира, който има акъл в главата, ще приеме думите на селекционера", заяви още Попов и говори за шансовете на тима ни в групата. 

"Франция е доста сериозен отбор, но има още мачове в групата, може да стане въртележка. В тези два мача ще се постараем да вземем максимален брой точки, така че нека наистина да не ни отписват", сподели Попето и добави какво още липсва на отбора според него. 

"Малката крачица ни липсва да постигнем постоянството, за да имаме облик и да играем добре и като гост. Като домакини сме наистина добри, но силният отбор си проличава, когато играе така и навън." 

"Мачът в Беларус повлия негативно, такова време беше, че бяха свършили първенствата. Имаше играчи от родното първенство, които не бяха играли по много време, трябваше да влизат тепърва във форма. Върнете се сега във времето и помислете да бяхме имали сега и тези три точки от Минск. Но това е футболът", завърши играчът на Спартак Москва.