Националният селекционер Петър Хубчев бе избран за треньор номер 1 на месец август в традиционната анкета на Пресклуб „България”. Представителният ни състав пък грабна приза за отбор на месец август.

Националите биха Швеция във важна световна квалификация, а преди загубата от Беларус като гост записаха успехи над Холандия и Беларус у дома.

„Най-важното е, вярвайте, че приемам много сериозно тази награда. За мен е от много голямо значение, дори да е смешно в очите на някои. Знам, че моите отношения с представителите на медиите понякога не са в рамките на нормалното. Понякога сме на различно мнение. Благодаря от сърце”, сподели Петър Хубчев.

„Естеството на нашата работа е различна с тази на клубните треньорите. Голямата заслуга да стоим тук и да получаваме награди е на целия отбор. Смятам, че заслугата е по-голяма за момчетата, с които работим”, каза Хубчев пред медиите и продължи по повод предстоящия мач с Франция:

„Всички се събираме винаги с чувството, че ще завършим добре. Ние през седмицата ще държим на нещата, които искаме да налагаме в националния отбор. Важно е да убедим повече и повече всички момчета в методите, които ние смятаме за правилни. Надяваме се всички да сме здрави и на една много добра работа. Много реално знаем срещу кой играем, но смятам, че този противник още повече трябва да ни сплоти.”

„Продължавам да държа на мнението си, което съм казвал и преди. Не лозунгите, а играта ще докара хората на стадиона. Може би всеки мач убеждават и хората, и самите футболисти, че това е пътят. На това се надявам. Това е нашата задача. Да убедим момчетата да са на такова ниво, че да се противопоставим на Франция. Мисля, че от както сме тук това се потвърждава. Изпуснахме един тънък моменк. Сигурен съм, че ако бяхме победили Беларус, стадионът срещу Швеция щеше е пълен”, коментира още националният селекционер по футбол.

Петър Хубчев: Не лозунгите, а играта ще върнат хората на стадиона

източник: БГНЕС