Зададе ли се мач с България на хоризонта, една фамилия стряска сънищата на всички французи - Костадинов. Почти четвърт век по-късно, Екзекутора на петлите Емил Костадинов продължава да е кошмар за всички в тази страна. 

Франция затрепери за София заради кошмара от "Парк де Пренс" '93

Това си личи и от коментара на най-авторитетното френско издание "Екип" по повод предстоящия мач на двата тима в София на 7 октомври. Там обаче вече се акцентира на друг със стряскащата за всеки французин фамилия - Георги Костадинов.

Абе, ние Франция ще бием, ама Люксембург...

И отделно се прави извод, че българите са слаби заради трагичната си защита. Което се видя и в последните две квалификации,в които пуснахме пет гола. Ето какво пише "Екип" в анализа си за двубоя: 

Франция – Люксембург 402:3, не – 0:0

"Спокойно, той само носи същата фамилия като небезизвестния Емил, Екзекутора на френския отбор от 17 ноември 1993 г. на "Парк де Пренс". Но и Георги Костадинов, полузащитникът на Левски София (бел. авт. тук има грешка на "Екип", защото българският национал вече играе в Израел), вече има специална връзка с нашите "петли"."

Срам за Франция! Люксембург умълча играчи за над 500 млн.

"Защо ли? Защото записа дебюта си за националния отбор на 7 октомври 2016 г. в мача в Париж. И оттогава се превърна в най-важната и ключова фигура в българската селекция. Той отбеляза единствения български гол срещу Холандия в неделя, а сега се очертава да е и най-голямата опасност за Юго Лорис на 7 октомври, година след дебюта си."

България окапа сериозно за големия мач с Франция

"Той ще е най-опасният български играч, защото другият такъв - капитанът Ивелин Попов - ще е наказан. И затова идва въпросът: Трябва ли Франция да се притеснява от отбор, който съсипа с 4:1 преди една година? Честно казано - не толкова много."

Франция скъса и стъпка “лалетата“

"Но България сякаш има два отбора. Единият излиза по Европа и става лесна жертва на всеки, който го хване, доста често и с тежки загуби. Другият е домакинският, който не признава съперници и бие всеки в София в тези квалификации, включително Швеция и Холандия."

"И пак: Защо Франция, която се издъни с Люксембург у дома, би победила там, където всички останали се провалиха? Може би защото България, изключвайки резултатите, просто не е голям отбор. Срещу Швеция допусна два гола, а скандинавците изпуснаха и дузпа. Оставени им бяха много възможности във въздуха и общо взето защитата е слаба."

"Българските бранители са тромави, неуверени и единствените надежди на отбора са да хванат съперника на контри. Тази тактика невинаги успява да прикрие слабостите отзад. Срещу Холандия два гола дойдоха от десния фланг на защитата, където играта беше ужасно потресаваща."

"Франция трябва да бъде бдителна, но не и да се страхува от този съперник. Няма причина да кацнем в София с гъделичкащото чувство на страх в корема", пише в анализа си "Екип".