Франция се издъни най-изненадващ пред собствена публика срещу Люксембург и не можа да си гарантира спокойни финални битки в световните квалификации. Затова сега пред "петлите" излиза като задача да бият задължително България в София на 7 октомври. 

Абе, ние Франция ще бием, ама Люксембург...

По принцип, за тим като техния с толкова скъпи звезди, това би трябвало да е повече от лека задача. Но над френските очаквания тегне една страшна,дори пагубна за тях нощ, която се припомня винаги преди мачове с родните национали - 17 ноември 1993 г. 

Франция – Люксембург 402:3, не – 0:0

Един от най-големите върхове в историята на българския национален отбор продължава да смущава французите и те си го припомниха повече от месец преди мача. И отчетоха, че точно това го прави труден, въпреки всички звезди. 

Срам за Франция! Люксембург умълча играчи за над 500 млн.

"Този катаклизъм срещу Люксембург може да ни изиграе лоша шега. Защото победата в София не е лесна задача. За разлика от нас, българите са перфектни у дома и имат четири победи в четири мача. При това там окапаха тимове като Холандия и Швеция. И Люксембург."

България окапа сериозно за големия мач с Франция

"Освен това, хората на Петър Хубчев дебнат от засада от четвъртото място и имат шанс дори да са първи, ако ни победят. Той със сигурност си мечтае още веднъж да разбие на пух и прах френските мечти, така както го направи в онази кошмарна и тъжна нощ на 17 ноември 1993 г. на "Парк де Пренс", когато беше част от българския състав."

Франция скъса и стъпка “лалетата“

"И той определено има козовете си. Холандците, например, ядоха прахта през март на "Васил Левски". А Франция ще е без Пол Погба. Но пък е с достатъчно класа да се справи с 52-ите в света българи в дома им под красивата планина Витоша", пише в материала си вестник "Фигаро".