Истински резил за националния отбор с най-скъпите футболисти в света! Франция, с играчи за над половин милиард евро, се издъни мощно в домакинството си на уж футболното джудже Люксембург и не можа да му отбележи дори едно попадение. 

Скъпите и прескъпи "петли" стигнаха само до нулево равенство срещу пълния аутсайдер, а храбрите бойци от Великото херцогство удариха и греда и можеха да си тръгнат дори с пълен актив. 

На терена за домакините в различните моменти от двубоя бяха играчи, като Килиан Мбапе, за когото бяха платени 180 млн. евро, Пол Погба, струващ 105 млн. евро, Александър Лаказет, купен от Арсенал за 60 млн. евро, както и оценяваните на по 100 млн. евро Тома Лемар и Антоан Гризман. 

И цялото това съзвездие така и не успя да намери път към вратата на скромните си съперници, за които дори на терена не се появи голямата им звезда Орелиен Жоаким. Така Франция изпусна да направи голямата крачка към директното класиране и идва в София за мача с България на 7 октомври за задължителна победа. 

Е, все пак не може да се отрече на французите, че опитаха всичко, за да отбележат. Те отправиха цели 31 удара към вратата на съперника, осем от тях бяха точни, но нито един не преодоля вратаря Жонатан Жубер. И за да е пълна изненадата, Люксембург можеше да си тръгне с трите точки, когато в 80-та минута Жерсон Родригес се озова на стрелкова позиция, но уцели гредата. 

Иначе от самото начало Франция наложи надмощието си. Положенията пред Жубер следваха едно след друго, а Антоан Гризман за една минута пропиля два страхотни шанса в началото. Килиан Мбапе пък в 16-та минута можеше да открие, но вратарят от Херцогството се намеси и изби. 

В средата на първата част Даниел да Мота можеше изненадващо да открие за гостите, но изпусна и той. До почивката Пол Погба не намери целта от страхотна позиция и Жубер отрази. Така почивката дойде без попадение. 

Пропуските продължиха с пълна сила и след почивката. Джибрил Сидибе, Тома Лемар и Пол Погба пропиляха с лекота страхотни ситуации. В 78-та минута пък Погба уцели и гредата, за да е пълно нещастието на тима му. 

Малко след това пък и Люксембург тресна гредата, когато Жерсон Родригес се подигра с противника и стреля, но десният стълб на френската врата предотврати осъществяването на най-голямата сензация. 

В крайна сметка този мач завърши без голове и без победител, като това завърза до крайна степен интригата в нашата група. Франция остава лидер, но само със 17 точки, с една повече от втория Швеция. Така България има теоретични шансове дори за първото място, ако бие "петлите" в София на 7 октомври. А в този мач няма да играе Пол Погба, който натрупа жълти картони.