Франция буквално скъса и стъпка с 4:0 „лалетата“ от Холандия в друг мач от българската група „А“ в световните квалификации.

„Петлите“ излязоха на първата позиция в нашата група, като набраха 16 точки. Холандия пък е на четвъртата позиция с 10 пункта след Швеция и България, които имат съответно 13 и 12.

Мачът на „Стад дьо Франс“ в Париж бе един рецитал за домакините. Той започна в 14-ата минута, когато двойно подаване между Антоан Гризман и Оливие Жиру завърши с попадение на играча на Атлетико Мадрид за 1:0.

В 62-ата минута Кевин Строотман получи втори жълт картон, 5 минути, след като бе получил първия и така остави Холандия с 10 д,уши до края.

Това съвсем отприщи натиска на французите. Бе ред на силно желаната трансферна цел от Монако Тома Лемар да се разпише, при това на два пъти – в 73-ата и 88-ата минута.

В края вече реализираната мегапокупка на ПСЖ Килиан Мбапе от Монако също поигра 15-ина минути, а в добавеното време допълни мизерията на „петлите“, реализирайки четвъртото попадение за 4:0.

В другия мач от нашата група Люксембург поднесе малка изненада, като надви. гостуващия тим на Беларус с 1:0. Победния гол реализира Да Мота в 60-ата минута.

Беларус е предпоследен в класирането с 5 точки, а Люксембург последен с 4.