Българският национал Александър Везенков записа 1 точка и 1 борба за малко повече от пет минути и половина в игра за Олимпиакос при загубата със 78:94 в гостуването на Реал Мадрид от Евролигата снощи.

"Чувствам се добре в Олимпиакос. Днес беше много тежък мач без един от най-добрите ни играчи (Никола Милутинов). Отборът се представя добре до момента в Евролигата и в гръцкото първенство, но днес просто загубихме от един много класен отбор, който игра много добре", заяви Везенков в предоставено на БТА интервю след мача от живеещия в Мадрид български журналист Станимир Камалиев.

"Амбициите ни са да надграждаме над това, което сме направили и да печелим мачове. Реалната ни цел е да влезем в четворката, но това ще стане след много труд, много победи и много работа. Имаме много време, още 12 мача, които ще решат какво ще стане", допълви Везенков.

Той коментира и представянето на националния отбор на България в световните квалификации.

"Мисля, че шансовете ги загубихме още през първите мачове, където загубихме няколко пъти с по 1-2 точки разлика. После търсихме чудото, което за съжаление не дойде, но отборът има млади играчи, има и играчи, които идват отдолу. Надявам се да направим нещо добро през останалите срещи от Световните квалификации и след това в квалификациите за Евро 2021", каза Везенков.

Той смята, че кандидатурата на България за домакинство на ЕвроБаскет 2021 е положителен факт.

"Имаме бази и зали, които с малко коригиране и подновяване биха били подходящи. Но и други страни ще искат да се кандидатират за това европейско. Надявам се федерацията да свърши добре своята работа. Ако не стане това, ще се борим чрез победите, но това е нашата цел за бъдещето", заяви Везенков.