Крилото на националния отбор по баскетбол Роксана Йорданова вече няколко години играе в Италия, и е основна част от селекцията на Хосе Мария Бусета. С широка усмивка на лицето, въпреки тежката тренировка в Правец, тя сподели, че се чувства отлично, и вярва в класирането на България на Европейско първенство, макар и през допълнителни квалификации.

„Отборът ми завърши на пето място. Играхме в плейофите срещу отбора на Димана Георгиев и ни отстраниха с 2-1 победи. Аз съм доволна, важното е, че и ръководството е доволно от класирането," сподели Роксана за сезона си в Италия с екипа на Орвието.

До началото на квалификациите остава по-малко от месец, а състезателките идват в националния отбор след дълги и тежки сезони в клубните си тимове, но това не тревожи младата Йорданова: „Да, всеки идва малко или много подготвен от дългия сезон. Също така сме и малко уморени, но треньорът даде почивка на всички и сега малко по малко влизаме в тренировъчен ритъм. Вървим напред, следваме неговите указания, обръщаме повече внимание на бързата атака и защитата. Тактически ще се сработваме по-нататък."

„За всяка една от нас е минала една година. Натрупали сме малко повече опит. Хубаво е, че отборът е в почти същия състав и сме добре сработени," добави Роксана и сподели, че съперниците в евроквалификациите вече са били побеждавани от България, и затова всички вярват, че могат отново да се справят.