Националът Александър Янев продължава стабилното си представяне в европейските квалификации по баскетбол. При успеха над Косово в третия мач от пресявките, Янев бе най-резултатен с 28 точки и 6 борби.

„Не само днес, но и срещу Украйни и Словения показа различна игра и съм страшно доволен от моите съотборници, че играят по този начин с хъс, борбено и със себераздаване. Не играем с 5-6 човека, а с 12 и се продължаваме така. Имаме още три мача, надявам се са продължаваме така и имаме шансове да се класираме на това Европейско. Всички се надяваме на това“, коментира Александър Янев след победата със 105:84 точки.

„Виждате как във всеки мач играем по-добре. Следващите мачове са същинската част на тези квалификации. Може би предстоящият мач с Украйна ни е най-важният в тези квалификации.Важното е да се раздаваме на терена и ние да контролираме мача. Днес през второто полувреме показахме коренно различно игра“, заяви Сашо Янев и продължи:

„Още преди мача със Словения вярвах, че този отбор може да бъде победен. Но имаме още три мача, надеждата не е умряла и се надявам да бием Украйна с повече от 10 точки. Убеден съм, че ще променим нещата. Знаем си грешките от първия мач.“

„Надявам се и сега в събота, че ще има повече хора и ще ни подкрепят и вярвам, че ще ги бием с над 10 точки. Шансовете остават в нас. Моята игра не зависи само от мен, а от моите съотборници и съм страшно благодарен на тях, защото за да играят аз добре, те са виновни за това.“