Интересен поглед към предстоящия сблъсък от европейските квалификации по баскетбол показа испанското баскетболно издание Gigantes del basket.

Медията поствети специална статия на противопоставянето между двама играчи на Барселона – Александър Везенков и Джъстин Долман, които предстои да се срещнат със своите национални отбори в европейските квалификации. Двамата са съотборници в испанския Барселона.

Везенков и България посрещат Косово с натурализирания американец Долман в сряда, 7-и септември в Арена Ботевград в трети мач от спора за класиране на Евробаскет 2017.

И Александър Везенков, и Джъстин Долман се представиха силно в предишните срещи на своите състави, като Везенков вкара 22 точки на Словения, а Долман – 20 на Украйна, но и двата тима претърпяха загуби. 

Сега двамата излизат един срещу друг, а един измежду България и Косово ще остане без победа на дъното във временното класиране в група Е на евроквалификациите.

Изданието дори публикува видео с представянето на Александър Везенков и Джъстин Долман в последните срещи на България и Косово: