„Целта си е класиране. Ние не може да тръгнем с някаква друга мисъл и друга цел. Говорил съм с всички състезатели и са важни желанието и амбицията. Това е, което за мен е било важно, за да бъдат включени играчите в националния тим. Трябва да покажем по-друго лице“, категоричен бе националният селекционер по баскетбол за мъже Любомир Минчев при обявяването на състава и програмата на тима за предстоящите европейски квалификации.

„На базата на всички разговори, които проведох, съм избрал 16 играчи. Говорили сме с доста играчи и с техните агенти. Целта не е била просто да вземем някой чужденец, а трябва този човек да бъде фактор. Гледал съм играчи, които са на доста ниво. За съжаление голяма част от тях нямат интерес. Повикани са и двамата чужденци. За мач можем да ползваме един, но могат да се сменят“, коментира още Минчев по повод планираните натурализации на двама чужденци, а по повод домакинството в Арена Ботевград, каза:

„В Ботевград има много добра и вярна публика. Предполагам, че за хората също ще е интерес да наблюдават мачовете на националния отбор. Разполагат с една от най-хубавите зали в България.“

Любо Минчев и Георги Глушков

източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

„Не съм се влиял от миналото при избора на играчи. Има такива, които са включени, които са участвали в този негативен момент от миналото. Не съм се влиял. Поставил съм въпроса за дисциплината и тяхното желание. Смятам, че всеки прави грешки и човек се учи от грешките си. Това, че са направили грешна стъпка, не значи, че пак ще направят. Ако направят вече ще е удар и по мен. Познава ги доста добре и мога да се доверя. Те имат желанието да се покажат в друга светлина“, разкри още Любомир Минчев по повод избора си на играчи.