Мъжкият национален отбор по волейбол на България отпътува за дългото си триседмично турне от Световната лига, в което "трикольорите" ще гостуват последователно на Куба, Канада и Аржентина от предварителна група "С" на втора дивизия. 

Волейболистите ще имат дълъг преход до Куба, като ги очаква 20-часово пътуване до крайната дестинация. Българите хванаха полет до Париж, където имат престой, а в последствие десетчасов полет до Хавана. 

На 5 и 6 юни националите играят в Хавана срещу домакините. Следва отпътуване до Канада, където мачовете са на 12 и 13 юни. С двубои в Аржентина на 20 и 21 юни приключва задграничната обиколка на отбора. 

Точно 14 волейболисти заминаха за турнето, като в отсъствието на опитния Владимир Николов националите ще бъдат водени от разпределителя Андрей Жеков, който поема капитанската лента за тези срещи.

37-годишният диагонал остава в България, като ще се готви по индивидуална програма. Той ще бъде отново в състава за домакинските мачове на България от Световната лига 2015. /БТА