Българските национали по волейбол взеха първа победа в тазгодишното си участие в Световната лига. След вчерашната загуба от Канада в Ботевград "лъвовете" се реваншираха по най-добрия начин. 

Те стигнаха до успеха с 3:2, след като изоставаха с 0:2 и хвърлиха в екстаз публиката. В отделните части резултатът беше 21:25, 23:25, 25:23, 25:14, 15:9 в полза на нашите момчета. Така те взеха първите си две точки в надпреварата от втора група на най-престижния турнир във волейбола. 

Мачът не започна добре за нашите. Първият гейм вървеше равностойно до средата, но тогава канадците дръпнаха с 14:11. Те поддържаха този аванс, а в края на частта той стигна дори до пет точки при 20:15. В крайна сметка северноамериканците удържаха аванса си и поведоха с 1:0 след 25:21. 

Вторият гейм беше доста по-оспорван, а много силно в него се представи капитанът Владо Николов. Той направи няколко много важни точки, а нашите момчета имаха аванс от две точки почти до самия край. 

Те водеха с 21:19, благодарение на силните изяви на Николов и Братоев в атака, но тогава се стигна до срив в нашия отбор. Канадците изравниха при 22:22, а в крайна сметка след силна атака на Гевин Шмит затвориха частта в своя полза при 25:23 и дръпнаха с 2:0. 

Така кошмарът от вчерашната загуба от канадците се приближаваше все повече. Но "лъвовете" показаха характер. Те дръпнаха с три точки от самото начало и благодарение на изявите на целия отбор този аванс се поддържаше до самия край и впоследствие след 25:23 нашите момчета намалиха на 1:2. 

В четвъртия гейм на терена имаше само един отбор. Всичко в играта на България спореше, от самото начало канадците бяха разколебани и това се изрази и в резултата в този гейм - 25:14 за нашите момчета и решителен тайбрек. 

Той започна перфектно за българите, които поведоха с 5:0 и въпреки някои напрегнати моменти в средата му, когато северноамериканците намалиха до 8:12, момчетата на Пламен Константинов удържаха преднината си и след 15:9 взеха успеха с 3:2 и първите си две точки тази година в Световната лига.