Селекционерът на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев готви изненада за олимпийската квалификация в Арена Армеец от 8 до 13 май.

Гонг видя, че треньорът ни подготвя сюрприз за съперниците в битката за единствената квота за Лондон 2012. Изненадата обаче засега ще запазим в тайна, за да не достигне до останалите отбори участници на турнира в София, но обещаваме да ви я съобщим още при първа възможност.

Късно тази вечер волейболистите ни взеха частичен реванш от отбора на Словакия в Самоков. Нашите имаха двустранна тренировка с тима, който ни победи с 3:2 гейма на самия старт на Евро 2011. Сега обаче Владо Николов и компания надиграха категорично и чисто словаците при закрити врата в Арена Самоков, като в изиграния допълнителен гейм нашите играха изцяло с резерви.

Съперникът ни вече е с нов треньор, като на мястото на Емануеле Дзанини е Стефан Хртянски, а негов помощник е звездата на гръцкия Ираклис Андрей Краварик, като отсъства точконосецът Мартин Немец.

Радо Стойчев готви изненада в битката за Лондон

източник: снимки: Gong.bg, Инес Павлова

Българите продължават в Самоков подготовката си за олимпийската квалификация, заради заетостта на Арена Армеец със Световната купа по художествена гимнастика, като последният тест преди решителната битка за Лондон 2012 играчите ни ще имат утре, отново при закрити врата, в Арена Самоков срещу Словакия.

В момента Радостин Стойчев, заедно с щаба си работи с 15 национали, а останалите от разширения му списък тренират в залата на Славия в София под ръководството на Георги Петров.