Старши треньорът на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев призна, че съставът ще продължи подготовката си във Варна, тъй като тренировките в новата Армеец Арена излизат много скъпо.

“Много е хубаво тук, но не можем да си позволим залата за тренировките. Във Варна залата ни е предоставена безплатно”, коментира Стойчев.

Селекционерът заяви, че към групата от 17 състезатели, с които пътува за морската ни столица, ще се присъедини Николай Пенчев веднага, след приключване на ангажиментите му с младежкия тим на Световното първенство в Бразилия.

Националите ще тренират в Двореца на културата и спорта до 10 август, а ден по-късно се връщат в София за контролните срещи с Чехия и Франция. Входът за приятелските мачове в Армеец Арена ще е символичен.

“Посрещането отдавна е ахилесова пета на отбора. Ще работим за подобряване на ефективността ни във всички елементи”, добави Радостин Стойчев, който обаче си пожела журналистите да се интересуват повече от техническите подробности около играта на отбора, а не толкова от странични неща като откъде се прибира Матей Казийски и това, че по време на контролата със Сърбия волейболния ни тим се е простил с 28 топки и статива на телекамерата на отбора.

Националите вече имат още една машина за начален удар, а Стойчев разкри, че трима скаути ще работят по разузнаването на съперниците ни на Европейското първенство. По повод журналистически въпрос от какво представяне ще е доволен на шампионата Радо Стойчев заяви: “Не знам колко е реално, но и мен би ме задоволило - финал.”

Радостин Стойчев коментира още, че за българския волейбол би било много полезно да се провеждат кампове с известни личности или благотворителни прояви и той лично би подкрепил с каквото може всяко подобно събитие у нас.