Поставената под номер 9 Гарбине Мугуруса отпадна във втория кръг на Откритото първенство на САЩ, последен за годината турнир от Големия шлем.

Испанката отстъпи на квалификантката от Великобритания Джоана Конта с 6:7(4), 7:6(4), 2:6 след близо 3 часа и половина игра.

Това бе и най-дългият мач на Ю Ес Оупън при жените след въвеждането на тайбрека през 1970 година.

Мугуруса отпада за първи път в толкова ранна фаза на турнир от Големия шлем тази година. Испанката дори игра финал на "Уимбълдън", който загуби от Серина Уилямс. Така три от четирите финалистки на на предишните три турнира от Големия шлем през 2015 година вече отпаднаха на Ю Ес Оупън.

Мария Шарапова въобще не участва заради контузия, а игралата финал на Ролан Гарос Луцие Шафаржова изненадващо отпадна още в първия кръг.

С отпадането на Мугуруса шест от първите десет поставени са аут от турнира на Флашинг Медоус. Една от фаворитките и номер 2 в схемата Симона Халеп се класира за третия кръг след победа над Катерина Бондаренко от Украйна с 6:3, 6:4.  Румънката пробив два пъти сервиса на съперничката и спечели първия сет с 6:3. Във втория Бондаренко оказа сериозна съпротива, но благодарение на силния си сервис Халеп удържа втората част с 6:4 и се поздрави с победата./БТА