Завърши любителският тенис турнир 1540 Tennis CUP. Турнирът се проведе в рамките на месец февруари, а любезен домакин на проявата бе столичния тенис комплекс 15:40. Повече от 80 души ве включиха в  двете категории на сингъл турнира. В по-ниската категория - ITL250 заслужено до финала стигнаха Здравко Пешаков и Борислав Божидаров.

Публиката присъствала на финалния двубой бе възнаградена с един вълнуващ мач от двамата финалисти. Първия сет бе взет на нула за Божидаров, но отговора не закъсня и във втория сет същото направи и  Пешаков. Така двубоя приключи с решителен шампионски тайбрек, в който набралия скорост от втория сет Здравко Пешаков пое инициативата и с резултат 10:6 се окичи със златния медал.

В по-високото ниво - ITL500, фаворитът за спечелването бе - Кирил Стоянов. Малко изненадващо той отпадна още на 1/4-финалите от най-добрия българин в скуоша  Стелиан Станков. С  добрата си физическа подготовка и  уменията от скуоша, Стелиан успя да обърне този мач след загубен първи сет и така взе инфарктна победа над водача в класирането на лигата 2:4 5:4 10:3. На полуфиналите Станков срещна Витан Витанов като и в този двубой той се класира след тайбрек 4:0 2:4 10:7.

От долната част на схемата в 1/4-финален сблъсък, повторение от януарския турнир,  Гого Милев успя да вземе реванш с 5:4 4:0 от Никос Панатемитакис. В последвалия полуфинал Милев не срещна срещна затруднение и след 4:2 4:2 над Станислав Иванов се класира за финала.

Така само няколко дни след като завоюва бронз на турнир по ракетлон в Малмьо- Швеция, най-добрият играч на България по скуош Стелиан Станков, трябваше да се изправи срещу Гого Милев в спор за златото, но този път от любителския тенис турнир - "1540 Tennis CUP". В мача за първото място Гого Милев не показа и половина от играта си, от което се възползва неговия опонент. Така след 40 минути игра и 4:2 4:1, Стелиан Станков вдигна купата на турнира.

На финала при двойките в спор за първото място се изправиха Станислав и Мария Савеви срещу мъжката двойка Борислав Константинов и Христо Михайлов.  И като за финал на турнира този мач бе изпълнен с инфарктни разигравания до последно му. Все пак в решаващия тайбрек най-важните точки бяха в актива на семейство Савеви, с което те заслужено спечелиха с 3:5 4:2 10:8.

В момента тече записването за следващите любителски турнири на ITL. Той ще бъде разделен в 3 категории. Oсвен двете вече познати категории има още една - ITL-125, в която могат да се включат всички начинаещи играчи, които до момента нямат голям опит в участието на турнири.

В най-женския месец от годината ITL е подготвила за дамите и специален женски турнир, който ще се проведе на кортовете на ТК "15:40".