Австриецът Ханес Райхелт спечели спускането за мъже от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в германския зимен център Гармиш-Партенкирхен Райхелт. Той е световен шампион в супергиганския слалом, а сега финишира за 1:11.90 минута.

Това беше 10-а победа в кариерата за Световната купа и трета за сезона за 34-годишния австриец.

Спускането беше отлагано на няколко пъти заради гъста мъгла, а накрая организаторите намалиха дължината на трасето. Втори на една стотна от секундата остана друг австриец Ромед Бауман. Олимпийският шампион в дисциплината от Сочи'2014 Матиас Майер се нареди трети на 24 стотни.

Така за втори път за сезона трима представители на Австрия попадат в призовата тройка в спускане след Заалбах преди седмица. Лидерът в класирането за Световната купа в дисциплината Киетил Янсруд (Норвегия) остана едва 19-и.

Лидерът в класирането за Световната купа Марсел Хиршер от Австрия не участва в надпреварата днес. Той води в подреждането за големия кристален глобус след 28 от 27 старта с 1028 точки.

Втори е Киетил Янсруд с 924 точки, а трети - Aлекси Пинтюро (Франция) с 699 точки. Янсруд е начело в класирането за малката световна купа с 469 точки. След него са Ханес Райхел с 385 точки и Доминик Парис (Италия) с 357 точки./БТА