Мъжкият национален отбор на България по волейбол допусна поредно поражение, този път от Канада с резултат 1:3 (25:22, 23:25, 22:25, 20:25) във втория си мач от втората седмица на турнира Лига на нациите, която се провежда във френския град Орлеан. Родните национали взеха първия гейм, но след това канадците взеха превес във всяка една от следващите части.

Нашите загубиха първия си двубой в Орлеан от Бразилия с 0:3 гейма. Възпитаниците на Пламен Константинов бяха равностойни на Селесао в откриващия гейм, в който отстъпиха с 22:25, но след това бяха надиграни от съперника съответно на 17 и 15 точки.

Началото на първия гейм беше малко по-добро за България, която поведе с 4:2 след грешка от сервис на "кленовите листа" и отлична блокада на разпределителя Георги Сеганов. Разликата нарасна до 6:3 след пусната топка на Сеганов.

Постепенно обаче северноамериканците взеха превес и поведоха с 14:12 към средата на частта. Нашите момчета все пак стигнаха до изравняване на гейма при 20:20, което обещаваше интересен край на гейма. 

Силният финален щурм на "лъвовете" продължи и те успяха да затворят категорично частта след 25:22. 

Втората част стартира по-добре за Канада, която поведе с 3:1 след сгрешен сервис на Димитър Димитров и нова силна контра на Стивън Маар. Постепенно България успя да изравни при 7:7 и дори дръпна с 8:7 след страхотни изяви на блокада на Алекс Грозданов.

В средата на гейма "кленовите листа" отвориха аванс от 3 точки, но българите отново показаха здрави нерви и върнаха паритета при 19:19. В крайна сметка канадците се оказаха печеливши, затваряйки гейма с минималното 25:23.

Канада отново стартира малко по-добре третата част, натрупвайки аванс от три точки при 10:7. България така и не успяваше да смъкне този аванс, а напрорив - "кленовите листа" продължиха да диктуват темпото и стигнаха до 5 пункта аванс при 20:15.

Съперникът допусна няколко неточности, но все пак успя да затвори частта при 25:22. 

Нещата не бяха много по-различни и в началото на четвъртата част, в която Канада успя да заформи аванс от 3 точки при 10:7, по подобие на третия гейм. В следващите минути родните национали успяха да се задържат само на 1-2 точки разлика, карайки канадците да са максимално точни в отиграванията си.

"Кленовите листа обаче така и не трепнаха, затваряйки четвъртия гейм с 25:20, а с това и печелейки дуела с 3:1.