Със сигурност най-трудното за това лято е да гледам отстрани. Това призна волейболният национал Александър Николов след загубата на България от Словения с 0:3 гейма в последния мач на "лъвовете" във Фукуока.

Преди няколко дни Николов бе опериран от дискова херния и в момента се възстановява. 21-годишният посрещач пропуска лятото с националния отбор и Лигата на нациите, но ще е на линия за началото на новия клубен сезон с неговия Кучине Лубе Чивитанова.

"Чувствам се добре. Преди 5-6 дни претърпях операция на кръста и сега се възстановявам. Но както виждате, вече е 5-и ден, а аз ходя нормално. Радвам се как върви самото възстановяване и продължаваме да работим. След две седмици ще мога да вляза във фитнеса. Надявам се скоро да се върна и в залата, даден ми е период от около 2 месеца, но се надявам да е и по-рано. Смятам да си дам време да се възстановя не само в кръста, но и други болежки, за да няма повече такива контузии", каза Николов.

"Със сигурност най-трудното за това лято е да гледам отстрани. Въобще не харесвам да изпускам възможности да се изявявам, особено за националния отбор. Така че, тежко е, гледайки и сега брат ми. Искаше ми се да съм там и да му помогна при първото му участие в Лигата на нациите, но и това ще стане", добави още той.