Мъжкият национален отбор по волейбол на България записа първа победа в Лигата на нациите след като надигра САЩ с 3:1 гейма, в третия си двубой от група 1 в Анталия (Турция).

Старши треньорът на „лъвовете“ Лоренцо Бленджини заяви, че успехът е важен за повишаването на увереността на националите, но и акцентира, че не трябва да се губи фокус, като предстои нов труден мач с Нидерландия.

„Когато един отбор печели трябва да бъдем щастливи. Трябва да разберем кои неща правим много добре и кои неща трябва да подобряваме. В третия гейм загубихме концентрация в някои ключови ситуации. Това трябва да бъде нашата най-важна цел - в подобни моменти да се стремим да не губим фокус. Говорим и за чисто технически аспекти, които трябва да подобряваме, например как реагираме при флот сервис, или как играем далеч от мрежата, това са моменти, при които трябва да затваряме мачовете. Нужно е да останем на терена да изчакваме своя момент и да израстваме.

За мен всичко се развива добре към този момент. Имаме дух за битка. Показахме добра игра в защита, добро посрещане срещу силен сервис, играхме и на висока топка в трудни моменти.

Най-вече трябва да работим в определени ситуации тактически - да се влага мисъл. Всеки мач е различен не само заради съперника, а и да се подобряваме.

В следващия мач не знам какво е се случи, но съм сигурен, че трябва да изчакаме своите моменти. Това бе най-добрия ни мач при организацията на сервис-блокада. От самото начало показахме правилния подход, както и уменията да разбираме мача и да намираме решения. Много важна победа за да повишим увереността на отбора.

Срещу Нидерландия ни предстои трудна битка. Трябва да продължаваме да мислим точка за точка и да продължаваме това, което градим на терена. Нужно е да бъдем концентрирани за всяка една топка", каза Бленджини.