Селекционерът на националния отбор на България по волейбол за мъже Джанлоренцо Бленджини каза след загубата от Канада с 0:3 във втора среща от група 1 на Лигата на нациите, че от първите си два мача тимът е научил, че се подобрява, но трябва да работи много.

"Никога не съм напълно доволен. Но ние знаем, че работим. Знаем, че трябва да работим. От тези два мача научихме, че се подобряваме. Някои неща правим добре, но остават такива, върху които трябва да работим повече. Трябва да намираме добри решения. Имаше повече или по-малко една и съща ситуация във втория и третия гейм. Сервираме добре, те разпределят извън игрището и чакат за по-добри топки, търсят по-добра ситуация", каза Бленджини.

"За някои играчи началото на процеса е трудно. Работим върху чувството, върху изпълнение. Трябва да подобрим идеята в играта, но е много трудно. Трябва да си спокоен и хладнокръвен, за да решиш как да действаш в дадена ситуация", продължи старши треньорът на България.

В първия двубой от Лигата на нациите "лъвовете" отстъпиха на Франция със същия резултат. 

"Трябва да бъдем търпеливи и да разберем, че това е начин на игра. Да не правим толкова грешки. Но показваме, че играем срещу Франция, Канада – отбори, които са печелили олимпийски титли. Тези мачове са училище за нас, но възможно най-скоро трябва да започнем да решаваме добре ситуациите, защото ние сме назад. Трябва да работим повече", завърши Джанлоренцо Бленджини, цитиран от БТА.

Утре (25 май) волейболистите ни излизат срещу САЩ от 20:00 часа.