След близо 20-часов път от Токио до София, женският национален отбор на България се завърна на родна земя след участието си на световното първенство по волейбол в Япония. Всички бяха уморени, но щастливи и излязоха с широки усмивки.

Членът на УС на Българска федерация по волейбол Борислав Кьосев и прдставители на Националния фенклуб на България посрещнаха националките и ги приветстваха с красиви букети. Млади състезателки от ВК Марица (Пловдив) също бяха на летището като имаха възможността да се докоснат до своите идоли.

"Всичко, което правихме на световното, го правихме от сърце", заяви при пристигането си капитанът на тима Христина Русева, която изрази удовлетворение от постигнатото на световното първенство. 

Радостта на Русева бе голяма, тъй като освен, че е на родна земя, тя видя за първи път и своята племенничка, която се роди в деня на заминаването за Япония.

"Млад отбор сме. Затова съм радостна от представянето ни. За мен това световно е успех, независимо, че имаме четири победи. Те са реални. Може би на моменти можехме малко повече, но смятам, че отборът ни много надгради", заяви националката Гергана Димитрова при завръщането на отбора в София.

Мирослава Паскова е доволна от представянето на България на Мондиал 2018. "Представихме се и добре, и не толкова. Имаше мачове, от които не успяхме да вземем максимума, но спечелихме други. В крайна сметка мисля, че вървим в правилната посока. Чувството от участието ни на това световно първенство е много позитивно и накрая винаги си взимаме поуките. Продължаваме да градим нашия отбор и се стараем да вървим напред и нагоре", коментира Паскова.