Капитанът на волейболния Нефтохимик Мартин Пенев беше доста критичен след тежкото поражение от шампиона Добруджа в 6-ия кръг на Суперлигата. Ветеранът заяви в прав текст, че не вижда същия колектив както преди и това се отразява върху представянето на бургазлии.

„Събраха се доста загуби, оттам ни падна самочувствие. Загубихме вяра в себе си“, започна Пенев пред камерата на DIEMA SPORT. “Искам да поздравя отбора на Добрич. Днес играха превъзходно.“

„Колективът в тежките моменти някак изневери. Това ни беше силата миналата година и сега за Суперкупата. Тогава бяхме колектив и затова победихме. Точно в трудните ситуации се гради колективът трябва да помагаш на партньора до себе си. Малко по малко това нещо някак си изчезна при нас, започнахме да си обръщаме гръб на игрището. Това не е хубаво, надявам се да го изчистим.“

„Трябва да си помагаме в трудните ситуации. Днес Добруджа идва с висок блок, а ние като коне с капаци биехме с всичка сила в него. Трябваше по-технично да играем, да се търси блокаут. Може би малко по-припряно почнахме и оттам те натрупаха доста блокади“, добави Пенев.

В лагера на Добруджа логично настроението беше коренно противоположно, макар Трифон Лапков да сподели, че победата в никакъв случай не е дошла лесно. „Мачът не беше лесен, но успяхме да изпълним тактическите задачи, които бяха поставени преди него. Определено намалихме непредизвиканите грешки, което ни пречеше в предишните двубои. Мисля, че блокадата, защитата и малкото грешки на сервис бяха ключови“, коментира Лапков.