Драган Нешич даде първото си интервю пред Гонг след като Българската федерация по волейбол го върна начело на женския ни национален тим. От Румъния сърбинът с български паспорт говори дълго за освобождаването му в края на 2010 година, за настоящето на отбора и за бъдещето. През 2015 година волейболистките ни имат три сериозни състезания - Европейско първенство, Гран При и Европейска олимпиада. На въпрос какви са очакванията му за тези сериозни предизвикателства Нешич бе повече от красноречив пред Гонг: „И ние сме сериозен отбор! Винаги искам да съм част от женския национален отбор и винаги искам да му давам някакви неща, ако имам тази възможност, за да стане още по-добър!”.

В момента Драган Нешич води руминския ЦСМ Търговище заедно с Наско Лазаров и следващата седмица ще доиде в София, за да се срещне с БФВ, за да бъде обсъдена продължителността на договора му, а и това с какъв екип ще работи. Треньорът, който изведе България до сребро и бронз от Европейската лига, сподели, че иска в щаба му да влязат предимно българи, които до сега са се учили в различни гарнитури.

Ето какво каза първо пред Гонг Драган Нешич:

Усещането, че се завръщам начело на българския национален отбор е прекрасно. Още веднъж благодаря на БФВ за гласуваното доверие и се надявам да са отблагоря с резултати във всички състезания и изкачване в ранглистата. Искам да използвам всичко направено до сега. Сигурен съм, че ще намеря отбора в прекрасно състояние и ако успея да дам на момичетата още повече качества, които да им помогнат за предстоящите ни успехи. Радвам се, че вече мога да кажа, че всички колеги, които са работили преди мен в тима, са направили много добри неща, има много нови състезателки, много успехи. Не искам и не мога да коментирам с лошо нито един от моите колеги, защото всички са със сериозно CV и направиха добри успехи с българския национален отбор. Мисля, че само трябва да продължим добрата работа, която е зададена последните 5 години.

Да, абсолютно имам усещането за недовършена работа с националния отбор на България! Но аз съм човек и правя грешки. Опитвам се да си припомня какви грешки съм направил и сега да ги поправя, и да не ги повторя. Всеки, който работи, греши. Това, което се случи 2010 година, бе положително за мен и ми даде още едно качество в развитието ми като треньор, че трябва да мисля за много повече неща, че трябва да се развивам. Всичко от 2010-та година ми остава като отрицателно-положително.

Не съм говорил с момичетата, защото не искам да ги безпокоя сега, когато имат сериозни мачове и Шампионска лига включително. Следващата седмица ще се опитам да бъда в София и тогава ще започнем вече работа.

Имена на специалисти за щаба ми още нямаме, но бих искал да бъдат българи. Всички тези инвестиции, които са правени от години, сега трябва да се използват. Това са хора, които не трябва повече да се учат, защото са научени и сега дойде време да използваме възможностите на българските специалисти.

Наистина искам да намираме само положителни неща, всички проблеми да разрешаваме заедно и да сме концентрирани само за волейбол. Живеем заради и с волейбола, работим волейбол, щастливи сме от волейбола и сега трябва да направим българските фенове, българския национален отбор и българския народ щастлив! Време е да върнем това, което хората са инвестирали в нас!

Наистина мисля, че българският национален отбор по волейбол за жени е сериозен тим! Със сигурност трябва много да се работи, но във всеки един било то клубен или национален отбор, трябва да се работи. Ще наложим системата, която е в главата ми. Прекрасно е, че имаме много голям брой на състезателки, които играят в сериозни европейски отбори! Това е един невероятен плюс и казвам „Честито!” на абослютно всички, които са участвали в развитието на тези състезателки!

Знаете отношенията ми с БФВ и продължителността на договора ми е от най-лесните неща. Следващата седмица ще имаме работна среща и ще се разберем точно колко, какво и защо трябва да работим!

Аз винаги искам да съм част от женския национален отбор на България и винаги искам да му давам някакви неща, ако имам тази възможност, за да стане още по-добър! За колко време ще бъде договора ми не е важно сега. Важното е да опитаме да напрвим националния отбор добър! Много ни е важно добро класиране на Европейското първенство, защото от това зависи и квалификацията за Олимпийските игри, и много други неща! Мисля, че трябва да мислим сега за този период и след него да видим какво ще правим по-късно!