Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов коментира пред NOVA конфликта с братя Братоеви и тяхното нежелание да играят в представителния тим под негово ръководство. Специалистът коментира, че е готов на компромиси, но не на всяка цена.

“Аз още тогава казах, че нямам проблем, след като и Георги беше титулярен разпределител на Европейското първенство, аз не съм отхвърлял варианта Георги Братоев. Той сам пожела, а неговият мотив беше, че не можем да намерим общия език. Позволете ми да не се съглася с него. Състезатели и треньори могат да се намерят, да намерят златната среда”, сподели Константинов.

"За мен е възможно (завръщането на Братоеви в националния отбор б.р.), но ултимативни подмятания от сорта първо ние да си избираме кой да е треньор, който ни е изгоден на нас...не с мен, с някой друг може. Може да е с този, който им угажда и ще ги гледа само тях като писани яйца. Тук е важен отборът и ако един състезател с поведението си пречи на климата на отбора, преценявам, че не ми е нужен. Аз мисля, че ние можем да намерим общ език, но първо нека играят в клубовете си, нека играят на добро ниво, нямам нищо против. Специално Георги направи голяма грешка, преди Олимпийската квалификация една заявление пред целия отбор, което няма да го повтарям, но не се прави така, най-малкото е демотивиращо за целия отбор."

"Компромисите винаги трябва да са от двете страни, но ултимативно - сбъркали са адреса. Основното нещо, което трябва да разберат, е че те не са един човек. Те са двама различни състезатели. Това, че в един момент сме преценили, че единият ни е нужен, а другият не, това е наше рещение. Тук пакетни решения няма, всеки е сам за себе си”, допълни Константинов.