Николай Иванов, който е седемкратен шампион с волейболния ЦСКА по време на състезателната си кариера, се върна към последния финал с Левски преди 14 години.

"Червени" и "сини" ще се изправят във  финалния плейоф за титлата в  efbet Супер волей за сезон 2023/2024.

"Аз ще се върна още по-назад - през 1986 година, когато заедно със Сашо (б. а. - Попов) подавахме топките в зала "Универсиада". Тогава не знаехме дали ще станем волейболисти. След това сме играли със Сашо, с Ники Желязков. Това е финал, който може да даде тласък на младите за развитие. В него има голяма доза психология, мотивация, напрежение и стрес. Има млади играчи и в двата отбора. Последният финал се игра в Самоков - единствената спортна зала, която можеше да го приеме тогава. В Левски пак имаше много млади състезатели, в ЦСКА се бяхме събрали играчи в залеза на кариерата си. Спортното щастие беше на наша страна и успяхме да спечелим", спомни си бившият национален разпределител.

"Сини" и "червени" ще определят новия шампион при мъжете за първи път от 14 години насам (сезон 2009/2010).

Настоящата плейофна серия започва на 20 април (събота), като Левски София има домакинско предимство, след като завърши на второ място в редовния сезон на първенството, докато ЦСКА бе на пета позиция. Така откриващата среща ще се играе в зала "Левски София". Победителят ще бъде решен в три победи от пет мача. Следващите дати по програма са 23 и 26 април, както и 1 и 3 май.

"Предстоят хубави дни за българския волейбол, виждам това. Нещата се движат в правилна посока", изрази оптимизъм Николай Иванов./БТА