Президентът на волейболния Левски Владимир Николов призна, че все още с партньорите си не са решели каква селекция да прави отборът, ако спечели титлата и се класира директно в групите на Шампионската лига.

"Въпросът с Шампионската лига е много деликатен, но дано да ни дойде на главата. Дискутираме с партньорите от известно време. Дори Хебър нямаше гаранция, че ще излезе от групата, въпреки че беше събрал два равностойни състава. Наша отговорност е, разбира се, да не се излагаме. Голяма част от момчетата, които сега играят, няма да имат място в отбора. в Шампионската лига може да се стигне с голяма напъване до осминафинал, четвъртфинал е нещо почти немислимо. Не знам дали си струва привличането на нови състезатели. Те ще дойдат, ще изиграят мачовете, ще си вземат парите, но това означава, че нашите деца няма да се докоснат до Шампионската лига. Ние сме решили през следващия сезон да разчитаме на разпределите от школата, знаете, че Симеон (б. а. - Николов) заминава за САЩ. Ако ме питате дали Симеон (б. а. - Палев) и Виктор (б. а. - Жеков), имат ниво за Шампионска лига - нямат. Но те няма как да се развият, ако не играят. Така че още не сме взели решение", каза Николов.

"Ако в дните преди Суперкупата, някой ми беше казал, че финалът на първенството ще бъде между Левски и ЦСКА, щях да му отговоря, че е лунатик и не знае къде се намира. Но този мач е сбъдната мечта. Имахме проблеми и двата клуба през сезона в различни моменти. Но за мен връщането но титлата в София след 14 години съвпада и с възраждането на националния отбор. Може да е съвпадение, но по-скоро е закономерност, че последната титла в София съвпада и с последните силни резултата на националния тим", каза още той.

"ЦСКА са опитен състав - с двама равностойни разпределите, с шестима четворки, с най-доброто либеро в България, със сръбска машина за точки", похвали той съперника.

"Мач между Левски и ЦСКА е събитие. Преди 6-7 години организирахме такъв мач в "Арена Армеец". Организацията продължи 3 месеца, имаше 6 хиляди по трибуните с платени билети и въпреки това финансовите резултати бяха негативни. До първия мач имаше само 6 дни, нямаше как физически да се случи това. Не можем да осигурим охраната, която за този мач трябва да е около 500 души - частни охранители. Смятам, че в този мач няма място за провокации и ексцесии, те нямат място", каза още шефът на "сините", който е петкратен шампион с отбора като състезател./БТА