Старши треньорът на ЦСКА Александър Попов сподели, че е много приятно изненадан самият той от финала на шампионата – Левски срещу ЦСКА. Треньорът се надява да се получи истински спектакъл, който не се е случвал от 14 години.

"Сини" и "червени" ще определят новия шампион при мъжете за първи път след сезон 2009/2010.

Настоящата плейофна серия започва на 20 април (събота), като Левски София има домакинско предимство, след като завърши на второ място в редовния сезон на efbet Супер Волей, докато ЦСКА бе на пета позиция. Така откриващата среща ще се играе в зала "Левски София". Победителят ще бъде решен в три победи от пет мача. Следващите дати по програма са 23 и 26 април, както и 1 и 3 май.

„Малко изненадващ е финалът, с оглед на финансирането, с очакванията на феновете и на обществеността. Този мач има по-голям заряд. Независимо кой е шампион, важното е този финал да бъде запомнен“, каза Александър Попов.

„Ако можем отборите да даваме максимума, ако може с най-голям резултат, това е най-доброто за клубовете. Ние станахме състезатели, защото пробихме в мъжкия отбор.“

„Ние трябва да зарадваме нашите привърженици, от което идва напрежението и отговорността. Да, ще бъде напрегнат. Анализът ще го направим след това. Най-важното нещо е да бъдем на висотата на финала“, сподели Попов.