Близо две години Ник Кирьос не се е появявал по кортовете. Австралиецът претърпя операции на коляното и китката, като видяхме Кирьос в игра за доста кратък период през 2023 година, но това бе всичко за финалиста от Уимбълдън 2022.

29-годишният тенисист обяви, че със сигурност ще се завърне в игра, а сега ексцентричният състезател получи доста ценни съвети от своя сънародник Марк Филипусис. Двукратният финалист от турнирите на „големия шлем“ посъветва Кирьос да бъде много внимателен при своето завръщане на корта и да си даде реална сметка за сегашната ситуация, в която се намира.

„Всички знаем, че Ник ще се завърне, той вече многократно обяви това. Въпросът обаче е моят сънародник да се замисли за истинските неща в тениса и да помисли с каква цел ще се завърне. Не е никак лесно, когато си бил контузен и трябва да играеш официални мачове, за да трупаш игрови ритъм, но всичко е в неговите ръце. Аз единствено бих могъл да помогна със съвети, като според мен, Ник Кирьос трябва да започне да играе на Чалънджъри и бавно бавно отново да премине към по-високото ниво. Ясно е, че той ще получи уайлд кард за някои надпревари, но е важно да прояви търпение и да бъде разумен. Вярвам, че при добро развитие на нещата за него и отдаденост, Ник Кирьос има още какво да даде на световния тенис и е способен отново да постига успехи“, каза Филипусис.