Решението на Анди Мъри за евентуалното му последно участие на Уимбълдън ще бъде взето в последния възможен момент, като самият той признава, че е по-вероятно да не може да играе на сингъл следващата седмица, споделя BBC.

37-годишният британец се завърна към тренировки след процедура на гърба, извършена през уикенда. Бившият номер едно в света, който спечели две от своите три титли от Големия шлем на Уимбълдън, планира да се оттегли от активната спортна кариера по-късно тази година.

"Ще изчакам до последния момент, за да видя дали ще мога да играя и съм заслужил правото да го направя," каза Мъри, който прекрати 77-годишното чакане на Великобритания за шампион на сингъл при мъжете през 2013 година.

Не съм сигурен на 100% дали ще играя или не, това е ситуацията. Бих казал, че е по-вероятно да не мога да играя на сингъл в момента."

Преди проблемът с гърба да се появи на турнира в Куинс миналата седмица, шотландецът възнамеряваше да играе както на сингъл, така и на двойки, заедно с брат си Джейми на Уимбълдън.

Името на Мъри все още остава в жребия за мъжкия сингъл, който ще бъде изтеглен в петък. Жребият за двойките също ще се проведе в  петък, като състезанието започва в сряда, но Мъри може да играе по-късно през седмицата, което би му дало повече време за възстановяване.

"Може би егото ми се намесва, но чувствам, че заслужавам възможността да изчакам до последния момент, за да взема това решение," каза Мъри.

"Ситуацията е сложна и става още по-сложна, защото искам да играя на Уимбълдън още веднъж. Искам да имам тази възможност да участвам в турнира."

Ще можем ли да видим Анди Мъри за последен път на свещената трева на Уимбълдън? Отговорът ще се разбере съвсем скоро.