Радослав Владимиров защити титлата си от миналогодишното издание на Lotto Sofia Masters, като спечели тазгодишното издание на турнира. На финала, който се игра на Централния корт на Националния тенис център, той се наложи над дебютанта в състезанията на Интерактив тенис Калин Кънчев с 2:0 сета (6:3, 6:1).

Финалистите показаха отлична игра – с прецизни удари, агресия и оспорвани разигравания. И двамата похвалиха отличната организация на надпреварата и перфектните условия, осигурени от домакините от Националния тенис център.

В турнира се включиха 110 аматьори, част от които играха квалификации за влизане в основната схема. Победителят спечели 1000 точки, а финалистът – 600 точки за годишната ранглиста на ИТЛ, която определя участниците във финалния Мастърс на лигата през декември.

В него ще играят най-добрите 8 от турнирите на Интерактив тенис, като наградният фонд отново ще бъде осигурен от Спорт депо.

Финалът на Националния тенис център започна без разузнаване, с размяна на остри топки и силни сервиси. След равностойна игра Радо записа първия пробив в шестия гейм и поведе с 4:2. След няколко двойни грешки в критични моменти Калин отстъпи първия сет с 3:6 гейма.

Вторият сет започна с пробив за Радо, който показа, че знае как да се възползва от всяка възможност за предимство. След като почти елиминира грешките от играта си, той поведе с 4:0 гейма и затвори срещата с категоричното 6:1, като спечели още първия мачбол в мача.

"Благодаря на организаторите и на домакините за прекрасния турнир" – каза Радо, след като получи купата и шампионската тениска. – "Форматът е чудесен – 2 от 3 сета, а всеки любител иска да се допре до професионалния тенис. Ако има по-често такива турнири, би било много добре."

"Поздравявам Калин за отличната игра. От няколко години той е сред най-сериозните ми опоненти, но в последно време побеждавам аз. Турнирът беше доста силен, и всяка година нивото се повишава. Очаквам втория Мастърс на ИТЛ в края на годината и се надявам да спечеля трофея и там."

Освен купи, победителите получиха и ваучери по 250 и 200 лв. за пазаруване от Спорт депо. Мениджърът на Интерактив тенис Ивайло Цанков връчи на Сашо Катев от Националния тенис център специален плакет за цялостен принос за развитие на любителския тенис.

Комплексът в Борисовата градина е домакин на Мастърсите на ИТЛ за трета поредна година и предоставя перфектни условия за игра.