След няколко месеца игра в най-голямата аматьорска тенис лига в България Николай Кръстев спечели втора шампионска титла, но този път при средно напредналите. На финала на Деветия вечерен турнир, който се проведе в тенис клуб „Раковски“, той победи с 2:1 сета Йотко Андреев (4:1, 3:4, 10:6). През лятото Николай взе първа победа в Седмия вечерен турнир при начинаещите, а сега триумфира в категория 250 след четири мача, в които изкопчи победата с тайбрек сетове.

Във финала Кръстев поведе с 1:0 сета след 4:1 и борба за всяка точка. Играта беше предпазлива като и двамата финалисти се стремяха да правят възможно най-малко непредизвикани грешки. Във втория сет Кръстев отново поведе и при 3:2 стигна до първия си мачбол. Не успя да го спечели, а при 3:3 и втори мачбол пак не затвори мача. Съперникът му, който влезе във финала без загубен сет, обърна резултата и взе сета с 4:3. В решаващия тайбрек сет Андреев поведе с 5:0, но Кръстев нямаше намерение да се предава и не само изравни, но и спечели сета и мача.

“Щастлив съм от победата, защото нивото на турнирите в Интерактив тенис става все по-високо, а играчите – все по-добри, - каза след победата Кръстев. – Мачовете ми бяха много оспорвани и се борих за всяка точка. Включих се във вечерните турнири през лятото на шега и съм много доволен, защото срещам различни играчи и намирам нови приятели, с които сме на корта и извън състезанията. Организацията е отлична и играта ни видимо се подобрява. След победата ми тази вечер имам право да участвам само в категории 500 и 1000 и ще го направя с удоволствие.”

Интерактив тенис продължава сезона с надпреварата при напредналите в Деветия вечерен турнир „Лото“. Последният турнир за годината ще бъдат финалите ITL Finals 2018, в които ще се включат първите осем в ранглистата на лигата. Мачовете ще се играят от 10 до 20 декември в столичния MG Tennis Club.

Повече подробности за Интерактив тенис и за записванията за турнирите можете да намерите тук.