Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова ще заложи на подготовка в родния Пловдив, вместо в чужбина. Състезателката ни няма спонсори и всички средства, които печели от наградни фондове инвестира в своята подготовка и разходите по турнирите.

„Тази година откъм постижения беше бедна за мен. Макар и последният турнир, който изиграх, да беше добър като постижение – четвъртфинал, не мога да кажа, че годината е на вятъра. Изиграх около 30 турнира, имах и много тежки моменти, които ми помогнаха да натрупам ценен опит. Понякога нещата като тръгнат надолу, е доста трудно да спрат – липса на форма, изтощение, но вече си взех поуките от тази година”, сподели Цветана Пиронкова.

„Нямам спонсори, единствените ми спонсори за HEAD и за екипировка Lotto, но аз се справям предимно сама с парите от наградни фондове, които печеля и инвестирам изцяло в подготовката и пътувания по турнири. Както винаги ще се подготвям в Пловдив, там има много добри условия”, добави Пиронкова, която бе избрана за тенисистка номер 1 на България за 2009 година.

„Много имам да си връщам, тази година много загуби натрупах. Надявам се догодина да взема реванш от тези момичета, които не успях да победя тази година. Ще дам най-доброто от себе си, надявам се на реванш”, завърши тенисистката.