Капитанът на националния ни отбор по тенис Дора Рангелова заяви, че не би желала отборът на Сърбия да се падне на българките за Фед Къп. Въпреки това тя разкри, че е напълно възможно тази страна да се сдобие с две титли от Откритото първенство на Австралия, след като Ана Иванович и Новак Джокович стигнаха до финалите на първия за годината турнир от Големия шлем.

„Шарапова показа много добра и постоянна игра и с всеки мач навлиза в по-добра форма. Мисля, че тя ще победи, макар че съм за Иванович. Все пак е финал за турнир от Големия шлем, така че и двете ще са притеснени, но се надявам най-вече да стане интересен мач. Иванович е свалила килограми и е подобрила движението си по корта.”

„Съжалявам, че Федерер отпадна. Много интересно беше изказването му след края на мача и това, че се определи за чудовище. По-миналата година Багдатис беше изненадата и стигна до финал. Може би е нормално да има изненада и сега ще е интересно да се наблюдава финалът Джокович – Тсонга. Французинът показва много стабилна и разнообразна игра, а сърбинът залага много на сервиса. Всичко е възможно, дори и две титли за Сърбия.”

Колкото до предстоящите срещи от Фед Къп Дора Рангелова сподели: „Усилено се готвим за следващата седмица. Цеци Пиронкова е изключителен професионалист, но зависи с кой отбор ще се срещнем и тогава ще има повече тактически указания. Готова съм и се надявам да помогна на момичетата ни. Ние имаме отбор и аз разчитам на него, независимо, че Сесил няма да участва.”

„Не бих искала Сърбия и Полша да ни се падне, но все пак каквото и да се случи ще опитаме да дадем най-доброто. Имаше слухове, че Янкович и Иванович не се разбират, но явно са се сдобрили. За Фед Къп ше разчитаме на три тенисистки - Пиронкова, Евтимова и Елица Костова, защото Сесил отказа в последния момент. Отборът ни ще се бори за оставане в тази група. Цвети е изключително амбициозна и има много високи цели”, добави Дора Рангелова.